Men også noen av de jødiske åndemanere som for omkring, prøvde å nevne Herren Jesu navn over dem som var besatt av onde ånder. De sa: Jeg maner dere ved den Jesus som Paulus forkynner! Apgj 19,13

Det er kraft i Jesu navn og dette navnet kan vi påkalle hele døgnet igjennom. Men dagens drypp viser oss at noen som ikke kjente Jesus, hadde sett og hørt på Paulus i sin virksomhet, at han drev ut onde ånder i Jesu navn.

Resultatet for de jødiske åndemanere ble en overraskelse de sent glemte. For den onde ånden sa at han kjente Jesus og Paulus visste han om, men sa ånden : «Men dere, hvem er dere?»

Mannen som den onde ånden var i, for løs på dem og overvant dem alle og fikk makt over dem, så de måtte flykte nakne og såret ut av huset.

Nylig drepte en sønn sin egen mor og til politiet erkjenner mannen å ha drept sin egen mor, men han var psykotisk og derfor er uten straffskyld. – Han erkjenner at han tok livet av kvinnen. Men han har hatt utrolig sterke vrangforestillinger. Han har hørt stemmer som styrte han til det han gjorde. Det er en psykoselignende tilstand, sa mannens forsvarer.

Vår opplyste verden regner ikke med at vi har en frelser fra døden og en som vil ha alle mennesker lik seg selv.

Frelseren heter Jesus og er Guds sønn, som ga sitt liv på Golgata kors, til soning for alle menneskers synder. Men de som vil tilhøre Jesus og hans Gudsrike må bekjenne sin synd og bli født på nytt i Jesu Kristi navn. Jesus tilbyr frelse fra synd, han tvinger ingen.

Djevelen er han som vil ha alle mennesker med seg, de som går på «den bred vei» fører til fortapelsen.

«Vær derfor Gud undergitt! Men stå djevelen imot, så skal han fly fra dere.» Jak 4,7