«Det var mange av samaritanerne fra denne byen som trodde på Jesus på grunn av kvinnens ord da hun vitnet: Han har sagt meg alt det jeg har gjort.» Joh 4,39

Når du møter et menneske som sier deg alt det du har gjort, vil du ikke da lurt på hvilket menneske dette var ? Det var det denne kvinnen gjorde, hun hadde fått svar på alle sine spørsmål av Jesus.

Jesus ville ha kvinnen i frihet og derfor sa han til kvinnen: «Gå og rop på mannen din, og kom så hit.» Men kvinnen sa at hun hadde ingen mann. Jesus ga henne honnør for svaret . «Med rette sa du: Jeg har ingen mann! For du har hatt fem menn, og den du nå har, er ikke din mann. Der talte du sant.»  I dag ville en «samboerkvinne» nok gått å hentet samboeren, som ikke var hennes mann. Hun hadde før hatt 5 menn som hun var gift med.

Kvinnen sa da til Jesus : «Herre, jeg ser at du er en profet! Våre fedre tilba på dette fjellet, og dere sier at Jerusalem er stedet hvor en bør tilbe.»

Jesus sier til henne: «Tro meg, kvinne! Den time kommer da dere verken skal tilbe Faderen på dette fjell eller i Jerusalem.»

Når Jesus kaller oss til å bli hans disipler, så vet han om oss hva vi må oppgi. Vi må overgi oss til Jesus frivillig og uten tanke på egen vinning. For Jesus sier at vi hver dag må ta vårt kors opp for å følge Ham. Har verden forfølgt Jesus, så vil den også forfølge oss som er hans disipler.

La oss holde oss til sannheten, den setter oss fri og vi får hvile ved Jesu føtter.

Ha en riktig god helg!

«Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, som ikke skal bli tatt fra henne.» Lukas 10,42