«Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker, se om jeg er på fortapelsens vei, og led meg på evighetens vei!» Sal 139,23-24

Led oss på dine veier Gud, slik at vi ikke snubler og tar en lettere vei videre uten deg, Herre!

Slipper du Herren til i ditt åndelige liv hver tid på dagen, så vil du merke at han gir deg tanker om ting du lurer på og nye ting som du aldri har tenkt på.

Alle har vi «bønnebarn» på vår bønneliste, og da har jeg ikke de oppskrevet på et papir, nei, de ligger i mitt minne i hodet. Men midt i bønnen over mine bønnebarn, så legger Herren til nye navn. Navn som jeg kjenner, men som jeg ikke har bedt for, eller jeg kan få brev anonyme mennesker som ikke jeg alltid kjenner, men som kjenner til meg.

Husker en gang jeg fikk et sånt brev hvor det stod:

« Kjære Hans Halvorsen!

Jeg har lest det du skriver i avisen. Og det er jo rett. Vil du be for meg. Jeg er litt «langt nede». Skal snart inn på Radiumshospitalet. Vil du be om at jeg må få mot og styrke, og legedom. Jeg tror på bønnens makt. Gud velsigne deg og dine.» Hilsen «fornavnet».

Siden har jeg ikke hørt mer fra vedkommende, men jeg kom på den anonyme i mine bønner , at vedkommende måtte få helsen tilbake. Tror hun ble bønnhørt!

Når Herren leder oss inn på sin evighets vei, da får en også nød for de ufrelste. Slik som  i går . Min kone og jeg gikk på butikken og handlet. Plutselig oppdaget kona et av sine bønnebarn i moden alder. Hun fikk sånn nød for å vitne til han om Jesus og evigheten. Så hun spurte ham om han hadde bedt Jesus å ta bolig i hans hjerte? «Ja,» sa han, «du vett jeg snakker med ham ofte.» «Ja, men har du åpnet «hjertedøren din» for Jesus, slik at han kan få bo hos deg?» sa hun til ham. « Ja, men det er tvil og vantro,» sa han. Ja, men prøv nå og slipp Jesus inn, så oppdager du snart selv om han finnes.» Mannen takket og gikk glad videre i butikken.

Det er viktig i disse tider å vite om vi går på evighetens vei, eller er på full fart mot fortapelsen. Tenker mest på de som ikke tør å ta en avgjørelse om Jesus som frelseren, for de er det avgjørende å bestemme seg, for ingen kjenner dagen hva den vil bringe. De som er gudsfornektere bevisst er klar over sin utgang og de er som den rike mannen, som gikk sturen bort for rikdommen hadde makten over ham.

«Slå ikke inn på de ugudeliges sti og følg ikke de ondes vei.» Ordsp 4,14