"Igjen er himlenes rike likt en kjøpmann som søkte etter vakre perler. Da han så fant en meget verdifull perle, gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte den." Matt 13,45-46

Arne har gravd etter gull i elva Gisna i Sør-Trøndelag i feriene i tre år. Denne uka fant han en klump på 19,56 gram, noe som er ny norgesrekord. Ifølge NRK har han fått bud på flere titalls tusen kroner, men han kommer ikke til å selge til privatpersoner. Det måtte i så fall bli til et museum, slik at han kan stikke innom og se på klumpen, sier han.

Dagens tekst forteller oss om en kjøpmann som søkte etter vakre perler og til slutt fant han en meget verdifull. Men den kostet ham alt av hans eiendeler, men hva gjorde det når han fikk tak i den kostbare perlen. Arne var på leting etter gull i en elv, noe han hadde brukt de tre siste feriene sine til. Hans utholdenhet ble kronet med seier, han fant det han lette etter- gull.

Du som leter etter meningen med livet år ut og år inn uten å finne svaret, dvs «perlen». Om jeg sier at Perlen er Jesus. Er du da villig til å gi opp alt av deg selv for å få denne troen på frelseren Jesus. Jesus gir deg et evig liv, ikke bare på denne jorden, men i evigheten hjemme hos ham. Han kommer i sin tid til å opprette en ny jord og en ny himmel hvor alt er i harmoni med skaperen Gud.

Leser en igjennom dødsannonsene i dagens aviser i vårt land så inneholder de fleste et kors, men vi finner også hjerte, anker, davidstjerne, tempelkors, blomst, fredsdue og livssirkelen m.fl.

Hva forteller disse symbolene deg ? Korset viser til Jesus, anker om håp, hjerte om kjærlighet, etc. Mange har en tekst som forteller litt om den døde, slik som N.N. døde i troen på Jesus Kristus. N.N. sovnet stille inn etter et langt sykeleie.

- Når døden er kommet for et menneske, da er valget for evigheten tatt. Den som ga opp alt og slapp Jesus inn i sitt liv, de fant «perlen» og ga opp alt jordisk. Jesus fikk 1. plassen i deres liv og døden hadde ikke krav på vedkommende, men måtte gi ham til livets herre Jesus. Derfor er det om å gjøre å finnet perlen, Jesus, han sier : I dag om du hører hans røst så forherd ikke deres hjerte! God helg i Jesus!

«Jeg tar i dag himmelen og jorden til vitne mot dere: Livet og døden har jeg lagt fram for deg, velsignelsen og forbannelsen. Velg da livet, så du kan få leve, du og din ætt!» 5 Mos 30,19