«La deres sinn være vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden.» Kol 3,2

Det går imot sommerdager og de aller fleste ønsker seg sol og varme, slik at store og små kan få nyte godvær til fjells og til sjøs. Noen er allerede på sydenreise og bruker den sola som er mer tilgjengelig der enn her. Dagens drypp oppfordrer oss til å ha våre sinn vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på denne jord. Hvem finner vi der oppe? Jo, der er vår frelser Jesus Kristus som ga sitt liv for oss mennesker og lovet alle som tror på ham som frelser og Guds sønn, at vi skal få evig liv sammen hos ham.

Med blikket vårt festet på denne jord så vil vi daglig bli fristet og lurt av mennesker som prøver seg med alle slags ondskap. Daglig kommer e-post med meldinger om at jeg nå har opptjent flerfoldige tusener på forskjellige kontoer, nå mangler de bare mitt kontonummer slik at de kan sende over til meg alle de opptjente pengene. Jeg blokkerer e-postene, men nye kommer med nye avsendernavn. Andre e-poster kommer med innbydelse til å ta kontakt med en ung jente, som savner en venn. Ingenting å betale, bare å ta kontakt. Også disse går i søpla, men nye navn kommer daglig. Den siste hilsen kom fra vår strømleverandør. De ville bare opplyse om at før 1.1.2019 så ville jeg få besøk av folk fra et «nettverk» som skulle bytte ut dagens strømmåler med en «digitalmåler» som leste av strømforbruket selv og sendte opplysningene videre til min strømleverandør. Dessuten kunne det komme flere «tilbudsapper» som kunne tilby oss en oversikt over hvor vi kunne spare strøm i huset. Likeens kan en regne med en differensiert tariff, som gir dyrere strøm i «rusjtiden» i familiene, slik som morgen og kveld. Akkurat som vi nå opplever ved bruk av privatbil i de store byene. Pluss at disse «tysterne» av målere vet når du er hjemme og når du slokket lysene for kvelden. Det de ikke sier noe om er dem som er var mot stråling. For denne måleren sender signaler i huset som visstnok ikke er av det gode for kroppene våre.

Et korssmykke rundt halsen vil snart ikke være tillatt å bære på en arbeidsplass, da våre nye ikke troende nordmenn bruker plagg som heller ikke skal tillates. Det som til slutt kommer fra «myndighetene» er at alle skal ta et merke på sin hånd eller panne, merke er ett tall -666. Nei, la oss ikke nevne mer om det som våre «myndigheter» daglig vil påby oss å følge.

Men heldigvis så tror jeg Jesus har hentet sine troende på jord, før den tid kommer. Uansett ha en god og rolig helg i Jesu navn.

«Han sa til alle: Om noen vil komme etter meg, da han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg.» Luk 9,23