«Deres buer feller guttene. Over fosteret i mors liv forbarmer de seg ikke, med barn har deres øye ingen medynk.» Jes 13,18

I «Dagens drypp» beskriver profeten en krigssituasjon som vil være fryktelig , for da vil Herren hjemsøke jorden for dens ondskap og de ugudelige for deres synd. Herren vil gjøre ende på de overmodiges stolthet og kue voldsmenns tross. Fienden vil ikke forbarme seg over fosteret i mors liv , for med  barn har fiendens øye ingen medynk.

Jeg tenker på vår abortlov som heller ikke tar barnet i forsvar, men hvert år utføres ca 13.000 svangerskapsavbrudd i vårt land. Av disse var i 2016 hele 95,7 selvbestemte og 80,7 prosent av de var utførte før 9. veke.

Midt i denne statistikken på internett kom jeg over en «redning» for oss mennesker som lever i dag på denne jord.

- I 1997 kjørte en familie hjem fra kirken sammen med deres åtte år gamle sønn . Plutselig kom det en ambulanse i full fart, krasjet i familien og knuste bilen deres i en forferdelig ulykke. Faren ble drept momentant, også sønnen døde – to ganger. Helsepersonell klarte å gjenopplive sønnen på turen til sykehuset etter ulykken, men de mistet ham igjen på vei til operasjonssalen.

- Leger ved sykehuset brakte ham tilbake igjen, men de fortalte moren at sønnen trolig ikke ville overleve. Men etter to uker i koma, våknet sønnen på mirakuløst vis. De var sjokkert da de oppdaget at han ikke hadde spor av hjerneskader. Moren var overlykkelig for å få sønnen sin tilbake, men kvidde seg til å måtte fortelle han om at hans far hadde gått bort. Derfor spurte hun først sønnen om han visste hvor hans far var. Svaret som kom fra sønnen rystet moren. «Jeg så ham i himmelen.»

- Og på uforklarlig vis begynte sønnen å beskrive morens to andre barn som hun hadde mistet i spontanabort, flere år før han ble født. Foreldrene hadde aldri fortalt ham om dem. Hvordan kunne han da vite om de to søsken han hadde? Historien er rett og slett fantastisk, de aborterte barna er hjemme i himmelen og vokser som om de skulle vært på jorden. Du kan velge å føye dette bort som bare tull, eller du kan la denne guttens erfaring gi deg trygghet. Trygghet for alle mødrene som har tatt abort, selvbestemt eller ikke, barna er i trygge hender hos Jesus. Spørsmålet til mødrene og oss andre på jorden blir : Er vi rede til å komme hjem til himmelen. Har Jesus fått plass i våre hjerter?

«Glemmervel en kvinne sitt diende barn, så hun ikke forbarmer seg over sitt livs sønn? Om også de glemmer, så glemmerikke jeg deg.» Jes 49,15