«Da han så fant en meget verdifull perle, gikk han bort og solgte alt han eide, og kjøpte den.» Matt 13,46

Himlenes rike sier Jesus er likt en kjøpmann som søkte etter vakre perler. Kjøpmannens søken etter vakre perler ga resultater. Men perlen var kostbar, men da besluttet kjøpmannen og satse alt han eide, han solgte alle sine eiendeler og kjøpte perlen. Var den perlen verdt den prisen?  Det vi mange ganger ikke kan sanse og forstå, velger vi å tro at det  heller ikke finnes.

For eksempel tror fleste menneskene ikke på en allmektig Gud, som skapte himmel og jord med hele dets univers. Troen på hans sønn Jesus er det ikke mange i dag som har, men de av oss som er lik kjøpmannen som søkte etter vakre perler, gir alt for å få tak i det evige livet. Jesus fikk oppgaven av sin Far om å redde menneskene fra den evige død borte fra hans rike.

- Hvilken pris måtte Jesus gi for å fullføre oppgaven? Faktisk alt han hadde til rådighet, pluss sitt eget liv. Dette ofret han for min og din skyld.  I Bibelen, Guds ord, sier dette slik:

«For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv. For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.» Johs 3,16-18.

Når troen på Jesus som vår frelser fra døden styrkes for hver dag gjennom hans ord og ved Den Hellige Ånds tale i våre hjerter, opplever vi som har gitt våre liv over til Jesus, at han gir oss det vi trenger for hver dag. Troen på Jesus er som å så et frø i vår egen hage (legeme). Vi sår fordi vi tror at frøet kan gi ifra seg alt og som litt etter litt begynner å spire opp til jordoverflaten som en ny plante. Jesus ordla seg slik om dette frøet:

«Sannelig, sannelig sier jeg dere: Hvis ikke hvetekornet faller i jorden og dør, blirdetbaredet ene kornet. Men hvis det dør, bærer det mye frukt.» Joh 12,24