"Innhøstingen er forbi, sommeren er til ende, men vi er ikke frelst." Jer 8,20

Har du hørt ordtaket at "ingen kjenner dagen før solen har gått ned!" Det er for øvrig en salme skrevet av Bernhard Severin Ingemann i 1841: «Lykksalig, lykksalig, hver sjel, som har fred, dog ingen kjenner dagen før solen går ned.» 

Mange prøver hver dag å leve etter det ordtaket , at «ingen kjenner dagn før solen har gått ned!» Alle og enhver vil snart oppdage at det er ikke alltid like lett å leve opp til ordtaket, for i hverdagen er tiden en tidsfaktor, og da er det lett å glemme at ikke noe varer evig! De som jobber på slike steder hvor en hver dag blir minnet på at livet er skjørt, da er målet å bli flinkere til å sette pris på livet her og nå. Vi vet jo at solen går opp igjen til en ny dag for de fleste av oss, men garantien for at vi fikk en ny har vi først når solen er gått ned.  Kanskje solen steg opp for deg til en ny dag i dag, men kroppen streiket og ville ikke være med på noe mer enn å stå opp fra sengen. Sterke smerter i hele kroppen. Før solen gikk ned ringte du 113 som er nødnummeret og kort tid etter så var du på vei i sykebilen til sykehuset. Heldigvis så ordnet flinke leger opp din situasjon, så du fikk reise hjem etter noen dager.  Tenkte du da på ordtaket : «ingen kjenner dagen før solen har gått ned?»

Men hva skjer om dagen i morgen ikke kommer for oss? Er det noe som er nødvendig å ha i orden mens en lever her på jorden?

Ja, som dagens drypp sier: "Innhøstingen er forbi, sommeren er til ende, men vi er ikke frelst."

Kan jeg få gi deg en livsforsikring der du godkjenner vilkårene som er gitt for å få den? Sa, du ja? Her er vilkårene for livsforsikringen:

«For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.» Joh 3,16.

Denne «livsforsikringen» (troen) på Jesus som din Herre bekjenner du nå med din munn, samt at du i ditt hjerte tror at Gud reiste ham opp fra de døde, da skal du bli frelst, sier Romerbrevet 10,9.