«For av hans fylde har vi alle fått, og det nåde over nåde.» Joh 1.16

Går det an å få noe gratis uten å betale noe for det?  Ja, om du mottar en gave fra en som ønsker å gi deg en, men du kan jo nekte å ta imot den. Noen ganger så skjer nok det også.

Her om dagen kom et gavetilbud til meg fra en venn, som sendte over en link på dataen , som igjen tilbød en «å bli millionær» bare på noen tastetrykk. Flere personer ble vist på data, som hadde gjort som anvisningen på datamaskinen sa. Om du ikke fikk tjente disse millionene på noen uker, så var du garantert å få 10000 pund utbetalt. Du satt med store øyne og så for deg de millionene du snart kunne bli eier av, men du måtte jo ta imot gaven med å gi giveren navn, epostadressen og kontonummeret du ville ha pengene inn på.  Nei, dette var for godt til å være sant. Ikke en krone å betale inn, bare å få penger inn på oppgitt konto.

Jeg takket nei til å ta imot en så lettvint gave, det måtte være lureri. PC min sa «Dette nettstedet er rapportert som skadelig.  Vi anbefaler at du ikke besøker dette nettstedet.»

Men så kom jeg til å tenke på en annen gave, som også er gratis å motta. Gaven er så mye verd at beløp ikke kan skrives ned, den er unik. Betingelsen for å få gaven er at du tillater frivillig uten tvang fra giveren « å gi ditt liv til ham». Ikke så at du skal dø der og da for ham, men at han får din tilbedelse pga at han ga sitt liv for deg.

Går du med på disse betingelser, så lover han deg et liv i evigheters evighet. Gaven gis deg kun av nåde, uten din innsats med betaling etc. Giverens navn er Jesus, Guds sønn.  Etter mange års tilbud fra Ham, så smelte jeg til og tok imot gaven hans. Nå har det gått snart 50 år siden jeg sa ja til gaven, og resultatet er forbløffende. Giveren Jesus holder sitt løfte til meg, selv om jeg har «sviktet» mitt løfte, ved å holde litt tilbake av meg selv. Men Jesus har tilgitt meg hver gang jeg bekjenner mine feil, og så har jeg fått begynt på nytt.  En himmelsk gave er nyttig, mens en jordisk gave er unyttig i evigheters evighet.

«For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.» Joh 3,16