«Jeg lot dere gå med tom munn i alle deres byer og lot dere mangle brød i alle deres hjem. Men dere har ikke omvendt dere til meg, sier Herren.

Jeg har holdt tilbake regnet for dere da det ennå var tre måneder igjen til høsten. Jeg lot det regne over én by, men ikke over en annen. Ett jordstykke fikk regn, og et annet jordstykke tørket bort, fordi det ikke kom regn på det. To og tre byer ravet av sted til én og samme by for å drikke vann, men fikk ikke nok. Men dere har ikke omvendt dere til meg, sier Herren.» Amos 4,6-8

Dagens drypp omhandler et kapitel hvor Gud påpeker ting som hans menighet , jødene hadde gjort : «Dere som undertrykker de hjelpeløse, som knuser de fattige, som sier til deres menn: Kom med vin, så vi får drikke!»

Ja, der ser du, også Gud mente jødene , hans menighet, gjorde synder som han ikke aksepterte og han straffet dem.

Gjelder dagens drypp oss hedninger inkl oss troende  dag? Vi gjør ikke slike feil som de gjorde. Har ikke vi opplevet i vårt land at vi gikk med tom munn og lot oss mangle brød i alle våre hjem?  Trettiårene og tidligere også. Men vi  omvendte oss ikke til Herren. Jeg har sett det regne over én by, men ikke over en annen. Ett jordstykke fikk regn, og et annet jordstykke tørket bort, fordi det ikke kom regn på det. Men om Herren taler til oss gjennom prøvelser, så har vi ikke omvendt oss til Jesus Kristus, som er vår Herre og frelser. Visstnok skjedde det en vekkelse i folket under krigen 1940-45 og i etterkrigsårene, da var vi på lag med jødene som hadde overlevet krigens redsler. I dag har vi glemt krigens gru og tror at Gud er borte og vi gjør som vi vil. Tar bort alt som kan gi mennesker et håp om frelseren Jesus Kristus, vi åpner «lommeboka» på andre som deler vårt syn om at det finnes ingen allmektig Gud.

Jeg ber om at vårt lands folks øyne må åpnes for evangeliet, slik at vi kan bli frelst før det kommer ulykker over oss.

«Innhøstingen er forbi, sommeren er til ende, men vi er ikke frelst.» Jer.8,20