"Vær ikke redd, for jeg er med deg. Se deg ikke rådvill omkring, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg, ja, holder deg oppe med min frelserhånd." Jes 41,10

Vi er påbegynt en ny uke og med dagens drypp så har vi ingen grunn til å være engstelig for denne uken heller, for Guds ord er levende og virkekraftig.
Du har sikkert hørt om denne løfteregelen for hver ukedag utfra teksten i dagens drypp:
   
«Frykt ikke» på søndag, «for jeg er med deg» på mandag, «Se deg ikke engstelig om» på tirsdag, «for jeg er din Gud» på onsdag. «Jeg styrker deg» på torsdag «og hjelper deg» på fredag «og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd» på lørdag (Jes 41,10).

Å regne med Gud hver dag er en styrke, slik som en sa det forleden til meg. Jeg har jo ventet lenge nå på at Guds helbredelse skal skje med kroppen min, men det ser ut til at han har "glemt" meg! Men det er jo oppmuntrende når en får bønnesvar på andre ting. Slik som når min selvroterende plenklipper gikk i stykker, den gikk bare i en sirkel, og var helt ute av kontroll. Da tok jeg den opp på altanen og bad Gud om hjelp til å få den i orden igjen. Deretter renset jeg hele maskinen og satte den på plass på gressplenen. Jeg startet klipperen og da gikk den som en klokke, riktig og presis overalt hvor den skulle klippe.
- Likeens gikk den ene motoren som driver min luftrenser i huset i stykker, den stoppet etter 10 års uavbrudd drift. Jeg ringte til den som driver med slike motorer og spurte om han kunne skaffe meg en ny. Han trodde det ville bli vanskelig, men han skulle høre med sin forhandler.
- Men etterpå fikk jeg den tanken til å lete selv etter en slik motor på internett, og ganske snart fant jeg den motortypen og bestilte den.
Dagen etter ringte mannen som skulle skaffe meg motoren, hvor han måtte meddele at den typen motor, var ikke til å oppdrive lenger.
- Da måtte jeg bare si til ham at det var bra, for jeg hadde selv funnet en på nettet i går og bestilt den.

Slike dagligdagse opplevelser gjør en trossterk og det øker vissheten om at en dag vil Herren også helbrede kroppene til dem som trenger legedom.
Men mange ganger har Gud god tid, men han kommer aldri for sent. Derfor gir vi ikke opp håpet på at en dag kommer "min dag" også, Gud er til å stole på.

"Gud hørte Manoahs bønn. Enda en gang kom Guds engel til kvinnen. Hun satt da ute på marken, og Manoah, mannen hennes, var ikke med henne, ... Manoah visste ikke at det var Herrens engel. Derfor sa han til ham: «Hva er navnet ditt, så vi kan ære deg når det går som du har sagt?»Da sa Herrens engel: «Hvorfor spør du om navnet mitt? Det er et underfullt navn!» Dom 13,9 og 16-18.