I samme stund jublet han i Den Hellige Ånd og sa: «Jeg priser deg, Far, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for kloke og forstandige, men åpenbart det for enfoldige. Ja, Far, for dette var din gode vilje. Alt har min Far overgitt til meg. Ingen vet hvem Sønnen er uten Faderen, og ingen vet hvem Faderen er uten Sønnen og den som Sønnen vil åpenbare det for.» Luk 10,21-22.

Vi synger "Det er jubel og fryd i min sjel..."
- Kan du se for deg Jesus jublende i Den Hellige Ånd , hvor han priser Far, sin himmelske og jordiske Herre.
- Denne jublende lovprisningen fra Jesus kom etter at hans disipler hadde vært ute på sin "selvstendige misjonsturne" uten Jesus med seg. Men Jesus hadde gitt dem fullmakt til å helbrede de syke som var der, og så skulle de si: «Guds rike er kommet nær til dere.» Men når de kom inn i en by og de ikke ville ta imot dem, så skulle de gå ut på gatene og si til dem:  «Selv støvet vi har fått på føttene i byen deres, skal dere ha; vi børster det av oss. Men det skal dere vite: Guds rike er kommet nær.»

-Disiplene kom jublende tilbake til Jesus med følgende rapport : «Herre, til og med de onde ånder adlyder oss når vi nevner ditt navn!»

Jesus hadde nok fulgt med dem i sin ånd for han svarte dem slik:

«Jeg så Satan falle ned fra himmelen som et lyn. Ja, jeg har gitt dere makt til å trå slanger og skorpioner under fot og makt over alt fiendens velde, og ingenting skal skade dere. Og likevel: Gled dere ikke over at åndene lyder dere, men gled dere over at dere har fått navnene skrevet i himmelen.»

I dag er det vi som tilhører Jesus, som er hans disipler, og som har fått følgende fullmakt av Jesus:

"Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." Matt 28,19-20.