"Noen ble steinet og pint, saget i stykker eller drept med sverd. Andre måtte gå omkring i saueskinn og geiteskinn, de led nød, hadde det vondt og fikk hard medfart." Hebr 11,37

For noen uker siden sa en lokal, kristen lege som har bodd i Aleppo i Syria gjennom alle grusomhetene der, følgende:

– Nettopp i denne situasjonen tror jeg Herren kaller oss til å bli og hjelpe. Vi vil stå i sprekkene av den nedrevne muren og forsøke å beskytte nasjonen vår. Ingen steder er nøden større enn inne i Syria. I denne situasjonen opplever vi dessuten at åpenheten for evangeliet er større enn noensinne. Krigen har gitt folk en åndelig nød som bare Herren kan lindre.

– Så lenge klinikken kan holdes åpen, vil jeg jobbe for å hjelpe menneskene rundt meg og ære Gud.

– 12. og 13. mai inntok IS-soldatene et område som i stor grad er befolket av alevitter og kristne. Et stort antall menn ble halshugd. Både kvinner og barn ble mishandlet og drept. Noen ble saget i stykker slik vi kan lese om i Hebreerne 11,37.

– Si meg: Hvor er lederne i Vesten? Ban Ki-moon ? EU  ? WHO  ? Andre kristne organisasjoner? Hvor lenge kan vi klare å stå i mot dette? Vi har ikke våpen, og vi smelter som stearinlys.

– Jeg blir for å tjene Herren og nasjonen min. Kanskje møtes vi ikke før vi en dag står foran Herrens trone. Må hans nåde være med dere. (Kilde. Klipp fra innlegg i Dagen 20.5.16)

"Men Jesus sa: «Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør.......» Luk 23,34

 "Mister du motet på trengselens dag, da har du liten styrke. "   Ordsp 24,10

Herre, øk min tro!