"Noen gjør det nok av misunnelse og stridslyst, men andre forkynner Kristus av god vilje. De gjør det av kjærlighet, for de vet at jeg er satt til å forsvare evangeliet.  De andre gjør det ikke oppriktig, men for å hevde seg selv; de tror de kan gjøre lenkene mine tyngre å bære. Men hva gjør det? Kristus blir forkynt i alle fall, enten det skjer med baktanker eller i oppriktighet, og det er jeg glad for." Fil 1,15-18.

Evangelisten Reinhard Bonnke har forkynt ut for millioner av mennesker det glade budskapet om Jesus. I sin selvbiografi, "Et liv i fyr og flamme," forteller han historier om vanskelighetene han møtte på i starten.
Begynnelsen i Afrika var beskjeden og ofte forkynte han bare for en håndfull mennesker, som ikke var interessert og de ønsket ikke å ta imot evangeliet. Men det hele snudde seg da han fire netter etter hverandre fikk en profetisk drøm, der han så det afrikanske kontinentet og hørte Den Hellige Ånd roper ut : "Afrika skal bli frelst!"
- Han tok til seg dette løftet av all sin makt og begynte så å reise ut i tro, men slett ikke alle var positive til ambisjonen eller entusiasmern hans. Drevet av misunnelse begynte andre misjonærer å beklage seg overfor lederskapet i kirkesamfunnene sine over at Bonnke hadde mye størrre frihet i tjenesten sin enn de selv hadde. Det fikk misjonsstyret til å beordre ham skriftlig til ikke å utvide tjenesten sin ytterlige.
- Dette rammet Bonnke dypt i hans sjel og han følte det som han var forkastet av sin egen familie. Han isolerte seg i ren desperasjon, han trengte å snakke med Gud, og enda mer at Gud snakket til ham.
- Han ønsket fred med alle sine brødre, derfor sa han til Gud , at han ønsket å underkaste seg og ikke lenger være drevet av den brennende visjonen Gud hadde gitt ham for Afrika. " Ja, du kan gjøre det," svarte Herren.
"Men hvis du kutter ut kallet mitt, må jeg kutte ut deg og lete etter en annen." Disse ordene fikk Bonnke til å våkne opp for Herrens vilje og oppdrag, han skrev et oppsigelsesbrev til misjonsstyret.
- Fra den dagen var hans bønn, at Herren aldri måtte kutte han ut, selv om andre kunne gjøre det.  ( Fritt gjengitt etter månedsbrevet for Cfan av Daniel Kolenda)

Vi vet at Herren har kalt ut flere mennesker til å utføre spesielle oppdrag for ham, og dem han har kalt har han også vært med i tjenestene deres.

 "Da hørte jeg Herrens røst. Han sa: «Hvem skal jeg sende,og hvem vil gå for oss? Jeg sa: «Jeg! Send meg!» Jes 6, 8.