"Gjennom gatene raser vognene fram,over torgene farer de i susende fart.De ser ut som fakler,farer fram og tilbake som lyn." Nah 2,5.

Profeten ser og skildrer forskjellige situasjoner som Herren viser ham. Når en profet får se flere tusen år fram i tid, og så skal beskrive hva han ser utfra datidens virkelighet på jorden, sa må det bli i bilder. Slik også med dagens drypp, men hva om vi i dag skulle sett det som profeten fikk se, da ville jeg sagt:
Disse vognene er tanks. En tank er et stort, tungt pansrede kampkjøretøy  med spor og en stor "tank pistol" som er utviklet for front-line kamp. Moderne stridsvogner er mobile land våpen ...og de kan se ut som fakler,farer fram og tilbake som lyn, slik profeten beskriver dem.
- Profeten Sakarja beskriver også det han så , jfr kap 14,vers 12:

"Dette er den plage som Herren vil la ramme alle folk som går til strid mot Jerusalem: Kjøttet skal råtne på dem mens de ennå står på føttene. Øynene skal råtne i sine huler,og tungen råtne i munnen på dem."

- Hva var det profeten fikk se? Jeg mener det han så var en nøyaktig detaljert beskrivelse av virkningen fra en atombombe.

- Vi lærte at menneskene på jorden trodde jorden var flat som en pannekake, men Jesus sier i Luk 17,34-36:

"Jeg sier dere: Den natten skal det ligge to i samme seng; den ene blir tatt med, den andre blir tilbake. To kvinner skal male på samme kvern; den ene blir tatt med, den andre blir tilbake. To menn skal være ute på marken; den ene blir tatt med, den andre blir tilbake."

I dag ville vi kunne tenke oss at jorden måtte være rund som en kule, idet en plass på jorden lå de å sov, en annen plass malte kvinner på kvernen, og en tredje plass på jorden var de ute å jobbet på markene. I dag vet vi at dette skjer som følge av solsystemet vårt.

Forfatteren av Hebreerbrevet gir oss fasiten på alt, vi leser fra kap 11, vers 3:

"I tro forstår vi at verden er skapt ved Guds ord, og at det vi ser, har sitt opphav i det usynlige."