"Jeg må altså skryte av meg selv, enda det ikke tjener til noe. Jeg kommer nå til de syner og åpenbaringer jeg har fått fra Herren. Jeg vet om et menneske i Kristus, som for fjorten år siden ble rykket opp i den tredje himmel – om han var i legemet eller utenfor legemet, vet jeg ikke, Gud vet det. Men jeg vet at denne mannen ble rykket inn i Paradis – om han var i legemet eller utenfor legemet, vet jeg ikke, Gud vet det – og der fikk han høre usigelige ord, som et menneske ikke har lov til å uttale." 2 Kor 12,1-4 

 

Paulus forteller i dagens drypp om en hendelse som han opplevet. Han vet ikke om han var i legemet sitt eller utenfor legemet, det vet bare Gud, skriver han.
Mange historier har kommet ut til allmenn lesing fra mennesker som forteller om hendelser som omhandler et liv etter døden. Mange av de som har opplevet dette, har vært borte ifra legemet sitt, men ånden har fått opplevet å få komme til himmelen. Noen har så fortalt hva de hørte og så, og ingen ville da tilbake til jorden igjen,men tiden deres var ikke ute, de hadde gjerninger å gjøre på jorden for Jesus Kristus.

 

Jeg kom over et klipp fra Asia Link, hvor en mann som ikke var kristen, men han hadde vokst opp i et hinduistisk hjem. Han ble for tjue år siden, mens han gikk på skole, ble han syk.  Det var en ukjent sykdom han fikk i det ene benet, og han gikk med dette i seks måneder. Alle kjente hinduguder ble påkalt og ofret til, uten at det hjalp. Det kostet familien så mye at de måtte selge deler av jorda, for å finansiere ofringene. Men rett før den hinduenes hovedfestivalen døde mannen, klokken var da 18.00 i hjemmet hans, mens familien satt rundt ham. Som tradisjonen er, samlet hele storfamilien seg i hjemmet deres. Nevøen hans, som var lege, undersøkte kroppen og konstaterte at han var død. I hindufamilier er det ikke uvanlig med bisettelse kort tid etter at døden inntreffer – noen ganger blir kroppen kremert etter bare en time – men fordi det var festival på denne tiden, kunne de ikke få gjort dette før neste dag. Så forteller mannen hva som skjedde med ham:

«Da ånden min forlot kroppen klokken seks på ettermiddagen, hadde jeg en følelse av at jeg klatret opp et fjell, men det var ikke et vanlig fjell som her på jorden. Jeg husker at jeg hadde på meg den samme skoleuniformen som jeg gikk med før jeg døde, og jeg gikk oppover langs en veldig bratt og svingete vei. Jeg så mange krøplinger og funksjonshemmede langs denne veien; mange uten ben og andre lemmer, men de så ikke meg. Ingen av dem la merke til at jeg gikk forbi. Jeg gikk videre og kom til slutt til toppen av fjellet. Da fikk jeg se et enormt, endeløst hav som ikke kan sammenliknes med noe annet jeg har sett. Ute på dette havet fikk jeg se noe som kunne ligne på en hvit hest, som lekte på vannet. Denne skapningen fikk øye på meg og kom nærmere slik at jeg klart kunne se at det var en hest. Jeg hørte en røst som sa: «Sett deg på hesten og ri på den». Jeg var skremt av synet, men jeg satte seg opp på hesten likevel. Hesten fôr bortover vannflaten, som om den lekte. Plutselig forandret havet seg til en elv, og denne elven førte oss direkte mot huset vårt. Et kvarters gangvei fra hjemmet stanset hesten, og jeg hørte på ny den samme stemmen si: «Stig av hesten nå!» Jeg gikk av hesten og satte høyrefoten min på bakken. I samme øyeblikk begynte det å renne noe som så ut som melk ut av foten min, og dette varte i ti minutter mens jeg gikk mot huset. Fem minutter før jeg nådde hjem, stanset denne strømmen ut av benet. Det er det siste jeg husker før jeg våknet opp neste formiddag.»
- Mannen søkte etter denne opplevelsen etter den sanne Gud og til slutt møtte han en kristen som til slutt sa til mannen: «Jesus er den Messias som du leter etter». Mannen fikk så tak i en bibel, og han sier:

"Da jeg leste i denne boken forsto jeg at alt det jeg hadde lest om Messias og om frelse i de andre religionenes skrifter, det handlet om Jesus Kristus. Jeg tok i mot ham som min Herre, og ble døpt der i Qatar 11. november 2011. Etter å ha søkt i alle disse årene fant jeg endelig svaret."

 

"Deretter hadde jeg et syn: Jeg så at det var åpnet en dør inn i himmelen. Og den røsten jeg før hadde hørt tale, med klang som en basun, sa til meg: «Stig opp hit, så vil jeg vise deg det som heretter skal skje.» I det samme kom Ånden over meg. Og se, i himmelen stod en trone, og det satt en på tronen.  3 Han som satt der, var å se på som jaspis og karneol, og tronen var omgitt av en regnbue; den var som smaragd." Åp 4,1-3.