" Jeg vil synge for Herren hele livet og prise min Gud så lenge jeg er til. "Salme 104,33.

Kan vi si det samme som sangeren sier i denne salmen?  Synge for Herren hele livet! Ja, det er lettere sagt enn gjort. Hvorfor? For vi møter fristelser hver dag som ikke alltid gjør oss så opplagte til å synge for Herren. Men sier ikke Jakob 1,12:

- "Salig er den som holder ut i fristelser. For når han har stått sin prøve, skal han få livets krone, som Gud har lovt dem som elsker ham."

Den som blir fristet, lokkes og dras av sitt eget begjær. Når begjæret er blitt svangert, føder det synd, og når synden er moden, føder den død. Ta ikke feil, mine kjære brødre! sier Jakob videre i samme kap.

Men siste del av salmeverset : "..og prise min Gud så lenge jeg er til." Det er også lettere sagt enn gjort. For vi som har levet noen tiår her på jorden, må gjerne innrømme at Herren ikke alltid ble priset. Noen ganger så ble omstendighetene helt utav kontroll, og da var det ikke alltid lett å prise Herren. Har ofte tenkt på Job i den situasjonen han kom i, mistet nesten alt han hadde, men fra hans munn kom disse ord:
   
«Naken kom jeg fra mors liv,naken vender jeg tilbake.Herren gav, og Herren tok,Herrens navn være lovet!»

Tross alt som hadde hendt Job,så syndet han ikke og kom ikke med et eneste vondt ord mot Gud. Den mannen hadde lært å styre tungen sin, for den som har lært det, han sparer seg selv for mye vondt.

Men la oss starte der vi begynte dagens drypp, la oss synge for Herren hele livet og prise vår Gud så lenge vi er til. Du vet lovsangen forandrer alt til glede og fest i våre hjerter. Det er makt i lovsangen. Prøv selv å lovsyng for Herren og du vil erfare at humøret ditt vil øke positivt.

"Men du er hellig,du som troner over Israels lovsanger." Salme 22,4.