"Og han sa: Hva fikk de se i ditt hus? Hiskia svarte: Alt det som er i mitt hus, har de fått se. Det var ikke den ting jeg ikke lot dem få se i mine skattkamre."  Jes 39,4

Kong Hiskia var dødssyk, og Herren sa at han skulle dø. Men da gråt kongen bittert og tryglet Herren om å få leve lenger. Gud hørte hans sønderbrutte hjerte og la 15 år til hans tilmålte tid. Kongen i Betel sendte etter Hiskias friskmelding brev og gaver til ham, for han hadde hørt at han hadde vært syk og var blitt frisk igjen. Dette gledet Hiskia seg storlig over og lot dem få se hele sitt skattkammer, sølvet og gullet og krydderiene og den kostbare oljen og hele sitt våpenhus og alt det som fantes i skattkamrene hans. Det var ikke den ting Hiskia ikke lot dem få se i sitt hus og i hele sitt rike.
Da kom profeten Jesaja til kong Hiskia og spurte ham om hva disse mennene sa, og hvorfra kom de til ham? Hiskia svarte, at de var kommet til ham fra et land langt borte, fra Babel. Da sa profeten Jesaias til Hiskia:
"Se, de dager kommer da alt det som er i ditt hus, og alle de skatter dine fedre har samlet helt til denne dag, skal føres bort til Babel. Det skal ikke bli noen ting tilbake, sier Herren. Og blant dine sønner som skal stamme fra deg, som du skal være far til, skal det være noen som blir tatt til hoffmenn i palasset hos kongen i Babel. Da sa Hiskia til Jesaja: Det Herrens ord som du har talt, er godt. Så sa han: Det skal jo være fred og trygghet i mine dager." Jes 39,6-8.

Kongen var seg selv nok, bare han fikk leve i fred og trygghet i si livetid, så "pytt,pytt" med de som kom etter ham.
Kongens åpenhet overfor nabokongene, ble hans bane, de likte det de så og da kom begjæret etter "nestens gods".
Hva har du i huset ditt, som du viser fram til alle dine kjenninger og gjester? Jeg regner med at husets innhold ble forandret fra den dagen du inviterte Jesus i ditt liv. Eller ble det ingen forandring? Paulus kom til noen som hadde drev med trolldomskunster etc, men da de kom til tro på Jesus skjedde det at mange av demkom og bekjente og fortalte hva de hadde drevet med. Ikke få av dem som hadde drevet med trolldomskunster, bar sammen bøkene sine og brente dem opp for alles øyne. Og de regnet ut verdien av dem, og fant ut at den var femti tusen sølvpenger. Slik hadde Herrens ord stor fremgang og fikk makt.(Apgj 19,18-19.)

Hva har vi i huset? Hvilke bøker står i bokhyllen? Er det bøker som du ville vist til Jesus om han kom innom i ditt hus? Musikken, har du kastet ut det du digget før Jesus kom inn i ditt liv? Ordforådet ditt er det blitt forandret? Når en er blitt født på ny, da er det gamle borte, alt er blitt nytt. En myk overgang må noen ha, for de kan jo ikke "miste" alt det gamle. Men be Jesus om en "sjekk i ditt hus" om han er fornøyd med "tingenes tilstand". Det er så lett i dag å bare være "hellig" utenpå, men i ditt indre liv er tilstanden slik som Jesus kommer til å si en dag til noen :
"...Jeg sier dere: Jeg vet ikke hvor dere er fra. Gå bort fra meg, alle dere som gjorde urett." Luk 13,27