"Nå la de hendene på dem, og de fikk Den Hellige Ånd." Apgj 8,17

Har du fått Den Hellige Ånd?
Ja, om du er en kristen så har du fått Ånden til pant i ditt hjerte. For det
står skrevet i 1 Kor 12,3:

"Derfor kunngjør jeg dere at ingen som taler i Guds Ånd, sier: Forbannet er Jesus! - Og ingen kan si: Jesus er Herre! - uten i Den Hellige Ånd."

Men det var Peter og Johannes som var sendt til Samaria for de hadde fått høre at folket der hadde tatt imot Jesus og var blitt døpt i Herrens Jesu navn, og derfor var de intressert i å vite om de hadde mottatt Den Hellige Ånd. Så da la de hendene på dem, og de fikk Den Hellige Ånd.
Mange tror at dette med å få Den Hellige Ånd er nådegaven til å tale i tunger, men det er det ikke. For nådegaven til å tale i tunger, dvs komme med et budskap i tunger, det er ikke gitt alle og en hver.
Men dagens drypp sikter til å bli fylt med Den Hellige Ånd, slik at du kan be i tunger til alle døgnets tider. Du ber ånd til Ånd til alle døgnets tider, og da blir det slik som skriften sier:

"Den som tror på meg, som Skriften har sagt, fra hans indre skal det flyte strømmer av levende vann." Joh 7,38.

Nylig hadde jeg et spørsmål fra et av våre barnebarn om jeg kunne døpe ham? Han er på sitt 9.år og hadde nå fått en visshet i sitt indre om dåp.
Vi ble enige om dagen og klokkeslett. Han ville døpes i badekaret hjemme hos dem. Jeg tok en leksjon om hva dåpen var og om han var klar til handlingen. Ja, han visste nå hva han gjorde og han ville at jeg skulle legge hendene på han etter dåpen, slik at han fikk Den Hellige Ånd.

Så kom tiden for dåpen og gutten hadde gått i spenning hele dagen, endelig skulle han "død med Jesus Kristus og oppstå med Ham til et nytt liv!"
Etter dåpen strålte han opp og smilte bredt til sine foreldre og søsteren, pluss ho mormor, nå gjenstod bare å be om at han måtte få tungene.
Jeg kjente en visshet i min ånd, at dette var en bønn som var etter Guds vilje og derfor bad jeg om at Herren skulle oppfylle hans ønske.

Samme kveld bad han sammen med sin far før han skulle sove, der han takket Jesus for alt han hadde fått i dag. Og han sa til faren, at det bare bobler inni meg av glede og fryd. Innen en uke var gått kom han strålende til sin mor og fortalte henne at nå hadde han fått tungene. Han ville at de to skulle be og synge sammen i Ånden og det gjorde de
med glede. Nå hadde han fått det "hemmelige språket" til å snakke med
Jesus.

"For den som taler med tunger, taler ikke for mennesker, men for Gud. Ingen kan forstå ham, men han taler hemmeligheter i Ånden." 1 Kor 14,2