"Da de kom til Kapernaum, gikk de som krevde inn tempelskatten, til Peter og sa: Betaler ikke deres mester tempelskatt? Han svarte: Jo! Men da han kom inn i huset, kom Jesus ham i forkjøpet og sa: Hva mener du, Simon? Hvem er det kongene på jorden krever toll eller skatt av? Er det av sine barn eller av fremmede? Han sa: Av de fremmede! Da sa Jesus: Så er altså barna fri! Men for at vi ikke skal støte dem, gå ned til sjøen og kast ut en fiskekrok, og ta den første fisken som kommer opp. Når du åpner munnen på den, vil du finne en stater. Ta den og gi dem for meg og for deg!" Matt 17,24-27

Jesus sa en gang til sine disipler: "For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være." Luk 12,34

Dagens drypp omhandler en episode hvor Peter møtte en som krevde inn tempelskatten og da ble han spurt om ikke mesteren deres betalte tempelskatt? "Jo," sa Peter. Jesus visste hva Peter hadde sagt og da ble det ikke helt sant før Jesus hadde tatt opp vilkårene for hvem som skulle betale tempelskatt. Resultatet av dialogen mellom de to, ble at "barna" var fritatt for å betale skatt. Men Jesus ville ikke støte tempelskattinnkreverne, så han sa at Peter skulle gå ned til sjøen og kaste ut en fiskekrok. Den første fisken som han fikk opp skulle han åpne munnen på,og der i munnen ville han finne en stater. Den skulle Peter ta med seg og gi dem for Jesus og for ham!
Hvordan visste Jesus at fisken Peter fikk hadde en stater i munnen? (En stater var ca 4 daglønner) Jesus gjorde det som han hadde hørt av sin Far, jfr.Joh 15,15.

Kan vi høre eller se noe fra Herren ? Ja, en broder i Herren hørte noen sa de hørte hver dag fra Den Hellige Ånd. Hvorfor hører ikke jeg fra deg Herre? Han syntes det var år siden Herren hadde talt til ham. "Jeg talte til deg i går natt," sa Ånden til ham. Da husket han på en drøm han hadde hatt den natten. Han drømte at han lette etter legen , men så våknet han opp. Da han har sukkersyke, tok han kontroll på blodsukkeret og det var bare 3. Han fikk ordnet med "sukkeret" og da måtte han takke "legen" sin at han hadde talt til ham.

En søster i Herren fortalte nylig om en hendelse. Hun hadde en svoger som hadde kjørt taxi i juletider, men da han skulle parkere bilen om kvelden fant han ikke "pengevesken". Den var borte. Taxisjåføren hadde hørt søsteren til kona fortelle om en mann som "så" ting , og da maste han på henne om å ringe til denne mannen. Hun syntes ikke det var noe kjekt å bry denne kristne broderen om denne anmodningen fra svogeren, men igår kveld gjorde hun det. Han sa da at han så et rødt uthus eller garasje som lå like ved en vei, og rett på venstre siden av veien. Der stoppet "bildet". Dette meddelte hun til sin svoger og han begynte å huske hvor han hadde kjørt og at det var et uthus eller lignede der. De tok en kjøretur samme kveld og sannelig de fant huset, men så ikke "pengevesken". Men da de skulle kjøre en tur samme vei som i går, i dag, tenkte de å stoppe på tilbaketuren ved det "røde uthuset", men da ville det være mørkt og de måtte bruke lommelykt. Dette kunne se rart ut for folket som bodde rett over veien, like oppenfor, så da var det like godt å stoppe nå på oppturen for å snakke med folket i boligen. Så tenkt så gjort. Det var et ektepar som bodde i huset og de kunne fortelle når de hørte deres ærend, at de hadde funnet "pengevesken" ved det røde uthuset ved juletider. Gleden ble stor og taximannen fikk hver en krone tilbake. Alle ære til Herren, sa søsteren i Herren som fortalte meg denne historien.


"Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid." Hebr 13,8