"Og de førte ham til stedet Golgata, som betyr Hodeskallestedet. De ga ham å drikke vin blandet med myrra, men han tok den ikke. Da korsfestet de ham, og delte klærne hans mellom seg, og kastet lodd om hva hver skulle få.Det var den tredje time da de korsfestet ham. Innskriften med anklagen mot ham lød: Jødenes konge. "

Vi nærmer oss juletider, men hos meg i dag ble det påsketider. For jeg fikk tilsendt en e-post fra en søstersønn av meg, der han henviste til en video hvor de hadde funnet Paktarken, som en leser om i GT bl.a.i 2 Mos 40,20.
Mannen som forteller om dette funnet av Arken beskriver og viser bilder og film fra området kring Hodeskallestedet og graven som Jesus ble lagt i. Det som gjør mest inntrykk på meg var en beskrivelse om oppfyllelsen av påskelammet i GT og Jesus som offerlammet i NT. Mannen som lette etter Arken i Jerusalem ved Hodeskallestedet, fant til slutt Arken i en hule 6 meter under Golgatastedet. Over Arken lå en steinplate som dekket kisten med Arken i, den var sprukket og delt i to deler. Like over den steinsprekken så de en sprekk i fjellet som gikk oppover. Ved hjelp av målebånd som en stakk i sprekken i fjellet nede ved Arken for så å se hvor den sluttet oppover . En mann stod på fjellet over og skulle se om målebåndet kom opp, og det gjorde det etter 6 meters lengde.

Men det som setter prikken over i-en var at sprekken lå like ved korsfoten til Jesu kors. Og det kunne påvises at blod var runnet nedover denne bergsprekken, og var kommet rett ned på lokket i Arken. Det gamle var forganget, det nye var kommet, Jesu blod sonet all vår synd. Offer for synd av et påskelam var over, Jesus hadde nå sonet en gang for alltid våre synder.
Flere andre ting er å se på videoen.

Jesus ble korsfestet den tredje timen på dagen, som etter vår tidsregning er kl 09.00 om morgenen. Da den sjette time kom,altså kl 12.00, ble det et mørke over hele landet, og det varte til den niende time, dvs kl.15.00. Da Jesus hadde fått vineddiken, sa han: "Det er fullbrakt!" Og han bøyde sitt hode og oppga sin ånd.

Den store høytiden for jødene begynte kl 18.00, for da startet en ny dag for dem, og derfor måtte de døde på korsene fjernes før kl 18.00. Jesus ble lagt i en grav som
ingen før hadde brukt, den eides av en rik mann. Gravåpningen ble stengt med en
stor stein og så forseglet. Ingen skulle få komme å ta Jesus fra graven, med å
si at han var oppstått. Historien videre kjenner vi. De israelske myndigheter
som har med slike utgravinger ble orientert av mannen som fant Arken og
svaret fra dem var at dette måtte ikke komme ut i verden. Mannen måtte da si at
han hadde alt sagt det til to mennesker, og fikk da til svar om ikke å si noe mer til noen om funnet.

Jødene tror ikke at Jesus var Messias, derfor ble han korsfestet. Hva om dette var sant? Ble du litt mer nyssgjerrig å vite mer fra videoen, så finner du den på :http://youtube/cwBX66OuI7g

Vi lever i spennende tider, tider som aldri før har vært, men det som viktigst for oss kristne, er at Jesus lever og at vi skal leve.

"Men alle dem som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds
barn, de som tror på hans navn." Joh 1,12