"For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv. " Joh 3,16.

I dag spørres det i forskjellige media om ting som er "in" i tiden og jeg kom over en undersøkelse som ville vite seerens svar på "Hva skjer med deg etter
døden?"

Resultatet pr denne dag var følgende på tre altarnative spørsmål :

1) Det skjer absolutt ingenting  39.77%  (797 stemmer) 
2) Du kommer til himmelen/helvete  30.44%  (610 stemmer)  
3) Du blir gjenfødt  29.79%  (597 stemmer)  
   Totalt antall stemmer: 2,004.

- Leste videre om en kvinne hvilke tanker hun hadde om livet etter døden . Svaret hun gav var at det hadde hun ikke tatt stilling til om hva som skjer etter man dør, men hun var heller ikke bekymret.
"- Det får bare skje det som skjer. Men om det er noe på den andre siden håper jeg det er noe fint. Om man tror på at man kommer til et bedre sted etter man er død, tror jeg uansett ikke prosessen mot døden blir enklere av den grunn. Du skal uansett ta farvel med alle du er glad i og alt du kjenner.
- Jeg syntes man skal tenke på det, men ikke frykte det. Samfunnets forhold til døden er blitt helt banalt. Å dø er det mest naturlige man gjør ved siden av å bli født, men det skal liksom aldri snakkes om. Vi er altfor opptatt av å dra ungdommen med oss inn i alderdommen, noe som gjør at vi distanserer oss fra livets slutt. Men døden er rett og slett en del av livet."

En annen mann spurte :
"- Jeg har iblant undret over hva du og andre troende har tenkt å gjøre med dette "evige" livet. - Evigheten er jo lang, og det må bli fryktelig kjedelig å sitte oppe i himmelen uten noe å gjøre. Jeg kan ikke begripe at Gud ønsker å straffe gode mennesker med et slikt liv etter døden. Vel bekomme. Jeg går ut fra at "fortapelsen" fremdeles er det den alltid har vært, evig pine i  djevelsk hete."

En annen skrev :
"- Nå er jeg overbevist om at himmelen overhodet ikke handler om harpespilling på rosa skyer. Jeg tror ikke at det blir fryktelig kjedelig å sitte oppe i himmelen uten noe å gjøre". Paradis er et ord som har fått helt feil mening, det er her snakk om en ny verden - altså en ny jord med fjell, hav, palmer og isbreer - og/eller noe annet fint som Gud har finne på. Det er en verden Gud har forberedt til alle som tror på Jesus, og jeg tror det er en realistisk, fantastisk verden. Litt sånn som denne, bare
mye mer storslagen og uten sorg og smerte, krig og sult. Ingen sykdom, alderdom, men derimot masse moro, mye energi og full fest med Gud."

 

Det som fasinerer meg er ordene til Jesus i Matteus 10,30: "Men endog hårene dere har på hodet, er talt alle sammen."

Jesus sier til alle dem som tror på ham : "Jeg kommer snart! Hold fast på det du har, for at ingen skal ta din krone." Åp 3,11. 

Ha en god helg!