"For han helbredet mange, så alle som hadde plager, trengte seg fram mot ham for å få røre ved ham. "Mark 3,10.

En bestefar tok barnebarna med seg på søndagsskolen, men da søndagsskolen startet gikk han ut i en annen sal på lokalet. Men da søndagsskolen var slutt, så tok han tak i søndagsskolelæreren:
"Du, kan han mannen som holder til der østpå helbrede folk?" Søndagsskolelæreren ble litt i tvil om hva han mente, og spurte han derfor om det var han Svein Magne Pedersen i Vennelsa han mente.
"Ja, han som der står om i det bladet, som ligger ute på lokalet her." Ja, det er Svein Magne Pedersen som bor i Vennelsa, som det er skrevet om i bladet. " "Men han kan ikke helbrede noen, kan han vel?" spør bestefar. "Nei, han kan ikke helbrede noen, men han helbreder dem i Jesu navn, for Jesus han kan helbrede," sa
søndagsskolelæreren. "Ja, Gud kan, det vet jeg, men ikke noe menneske!" avsluttet han samtalen.

Mange er søkende etter noe mer enn det dagligdagse pratet om vær og vind og alle som ikke er som de skulle vært. Du treffer på mange mennesker om dagen og stiller du  dem spørsmålet om de tror på Jesus, ja, om de er troende kristne, så svarer mange:
- Ja, jeg er jo døpt,konfirmert og giftet meg i kirka, jeg har jo min barnetro, jeg er jo ikke helt på jordet.
Det minnet meg om han som både drakk, røkte og bannet hver eneste dag, helt til en kveld han "tilfeldigvis" slå på tv-en og søkte opp kanaler og der stoppet han opp for en kristen kanal. Programlederen der fortalte om Gud og Jesus, og ordene programlederen sa  grep ham. Ja, kunne Gud helbrede ham fra alkoholen, røyken og banninga, så skulle han tro på ham, sa mannen med seg selv. Plutselig så oppdaget han at alle de tre tinga var borte, og han falt ned på kne foran tv-skjermen og bad frelsesbønnen sammen med programlederen i tv-ruta. Et nytt liv var kommet til mannen. Jesus greidde det ingen andre hadde klart.

En annen mann hadde "jobbet svart" i mange år, helt til han ble kontaktet av folk fra skattevesenet. De så at mannen var en arbeidsfør mann og forklarte han regler og bud for hva han måtte gjøre med regninger og inntekter, og så fikk han oppfølging videre av myndighetene uten at han ble straffet for tidligere svart arbeid. " Det var ikke rettferdig i forhold til oss andre, som har betalt skatt for all inntekt hele tiden," sa en ungdom som fortalte om denne karen som hadde jobbet svart. "Ja, men han fikk en ny sjanse til å komme rett ut senere i livet, om de hadde straffet ham, så ville det kan hende bare resultert i at mannen endte senere som "NAV-pasient", tenkte jeg.
Slik er det med en ufrelst også, han kan ha syndet så stort at ingen kan forstå hvilke utlegg samfunnet har hatt med mannen., men så oppdaget han mannen fra Nasareth, Jesus, og fikk begynne helt på nytt. Ren og rettferdig og himmelen verdig. Var det rettferdig i forhold til deg og meg, som har oppført oss greitt hele livet og som fikk møte Jesus tidlig, at han "kjeltringen" ikke skulle få noe straff for sine ugjerninger ?

 

Jesus møtte en slik mann som ikke hadde rent mel i posen, men da han tok imot frelsen til Jesus, ble han klar over at han måtte gjøre opp for seg, vi leser fra Luk 19,8 :

"Men Sakkeus sto fram og sa til Herren: Se, Herre! Halvdelen av det jeg eier, gir jeg til de fattige. Og har jeg presset penger av noen, skal jeg gi det firedobbelt igjen."