"Jesus svarte og sa til dem: Ha tro til Gud! "Mark 11,22

En eldre skipskaptein fortalte følgende opplevelse med den kjente evangelisten Georg Müller (1805-1898)som passasjer:

Vi var på vei til Amerika og på den reisen hendte det noe som ble den aller største betydning for meg. Jeg var en av disse religiøse menneskere uten noe personlig liv i Gud. Tok det som gitt at alt var i orden med meg. Jeg trodde da på Gud, jeg hadde da respekt for religionen osv. Men nu takkerjeg Gud at han sendte et av sine barn om bord til meg, for ved ham lærte jeg Gud og meg selv å kjenne.
- Vi hadde uavbrutt tåke på denne reise og den er som bekjent sjømannens verste fiende. Storm eller torden er ikke nær så slemt. I 24 timer hadde jeg stått på kommandobroen i anstrengt speiden og gitt signaler med dampfløyten.
Så kom en en og rørte ved mine skuldrer. Det var Georg Müller.
"Kaptein", sa han,"jeg er kommet for å si Dem at på søndag eftermiddag må jeg være i Quebec."
" Det er umulig", svarte jeg. "Ja, for Dem er det umulig, men Gud vet råd. Jeg har lovet å holde møter der, og i 57 år har jeg aldri brutt en avtale." "Jeg vil så gjerne hjelpe Dem,men her står jeg maktesløs" svarte jeg." La oss gå ned i kahytten og be", sa han.Jeg så på den gamle Guds mann og tenkte med meg selv, at han var

moden for en dåreanstalt. Noe slikt hadde jeg aldri hørt før. Vi gikk ned i kahytten. Han falt på kne og ba så barnslig og enfoldig at jeg tenkte at denne 9 års gammelt barn.

- "O,Herre,"sa han," dersom det kan forenes med din vilje, så la tåken forsvinne om fem minutter. Du vet at et møte er bestemt for meg i Quebec på søndag og jeg tror det er din vilje at jeg skal være der i rett tid."
- Da han reiste seg sa han: "De skal ikke be, for det første er De ikke troende og for det annet har Herren allerede hørt meg."
Jeg så på ham og vedble: " Kaptein, jeg har i 67 år kjent Herren, og det har ikke gått en dag hvor jeg ikke er trådt fram for min konge. Kom nå! Lukk opp døren og De skal se tåken er borte."
- Vi gikk ut, og se tåken var fullstendig forsvunnet.Søndag ettermiddag var Georg Müller i rett tid i Quebec.

 

Forleden dag bad jeg til Herren, at det ikke måtte regne den dagen barna skulle ha idrettsdag, for prognosene sa regn. Jeg kikket senere på
kvelden hva værprognosene nå sa, og da var sol og ikke regn de neste dagene. Men så , dagen før dagen, sa værprognosene, regn og atter regn. Da sa jeg til Herren
at jeg hadde en visshet i mitt hjerte, at du ville holde regnet borte den tiden lekene pågikk? Jeg stoler på deg, du holder alltid ord.
Så kom dagen med regnbøyer, men da barna begynte sine idrettsleker, holdt regnet seg borte og var borte helt de sluttet for dagen.

- Guds tro er et anker for vår tro med Herren. Du kan legge alle ting fram for ham i bønn og da må du tro at du alt har fått det du har bedt om. Markus evangeliet kap 11,24 sier:

"Derfor sier jeg dere: Alt dere ber om i bønnen, tro bare at dere får det, så skal det bli gitt dere."