«Jeg ønsker å være akkurat som deg» – sa den unge larven til sommerfuglen...

 

«Hver dag drømmer jeg om å ha vakre fargerike vinger som vil ta meg til steder jeg aldri har vært, i hastigheter jeg aldri trodde var mulig. Hvis jeg hadde vinger som deg ville jeg utforsket dette enorme landet, danset med ettermiddagsbrisen, moret meg mens jeg ble jaget av uskyldige barn og badet i solen ved elva mens jeg kysset hver blomst i nabolaget!»

 

Den praktfulle sommerfuglen så på larven og svarte med visdom – «.. Hvis det er ditt hjertes sanne ønske, så kan ingenting på denne jord stoppe deg fra å nå dine drømmer. Men før det skjer må du være villig til å møte utfordringene foran deg»

 

«Hvilke utfordringer er det?» – sa larven mens den vred seg i frykt.

 

«Vel, du må krype før du kan klare å fly. Du vil sannsynligvis bli jaget av sultne fugler før du blir smidig nok til å flykte fra lekende barn. Du må beskytte deg selv fra kraftig regn og sterk vind før du kan surfe i brisen og sole deg nær vannet. Og det viktigste – det vil komme en tid når du blir nødt til å trekke deg tilbake inne i en kokong helt alene.»

 

«En kokong?!» – spurte larven som nå var i ferd med å komme på andre tanker i forhold til drømmene sine…

 

«Kokongen er uunngåelig, med mindre du ønsker å være en larve hele livet. Det er mørkt og ubehagelig på innsiden og du vil føle deg isolert og fanget til tider. Vær sterk, og du vil oppleve den mirakuløse forvandlingen som vil sette deg fri. Men i løpet av den prosessen må du gi slipp på din identitet som larve og ditt liv som du kjenner det. Bare da vil du være sterk nok til bryte gjennom kokongen.»

 

«Vil jeg da endelig være i stand til å kysse blomstene?» – spurte larven ivrig.

 

«Ja. Men vi sommerfugler kysser ikke blomster for vår egen skyld. Klart det er moro, men vi gjør det for at pollen skal spre seg over landet. Slik at nye planter og trær kan vokse og bladene vil være mat og husly til andre unge sommerfugllarver akkurat som deg.»

 

På samme måte handler det for oss mennesker om å gå fra å være larve til sommerfugl. Dette skjer når vi hører evangeliet og tror det. Da kan vi invitere Jesus som frelser og Herre i våre liv. Da blir vi det som Guds Ord kaller for å bli født på nytt. Det kan sammenlignes med å gå fra å være en larve til å bli en praktfull sommerfugl.

"Jesus svarte og sa til ham: Sannelig, sannelig sier jeg deg: Uten at en blir født på ny, kan han ikke se Guds rike." (Johannes 3:3)

 

"Derfor, om noen er i Kristus, da er han en ny skapning, det gamle er forbi, se, alt er blitt nytt." (2 Korinter 5:17)

Deretter er vi kalt til å "fly rundt og kysse blomstene", idet vi sprer pollen (evangeliet) rundt omkring...

 

 

 

"Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn, og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende!" (Matteus 28:18-20)