Utskrift
Kategori: Dagens drypp
Treff: 655

"Se, jeg er med deg og vil bevare deg hvor du går, og jeg vil føre deg tilbake til dette landet. For jeg vil ikke forlate deg før jeg har gjort det jeg har sagt deg." 1 Mos 28,15

Dagens drypp fikk en 13 års gammel flyktning som kom til vårt land oppleve konkret. Foreldrene hans var død og han måtte flykte ut av sitt land og kom omsider til Norge.

Han ble «adoptert» av en familie her, men han følte seg forlatt og ensom. Dette førte ham ut på «livet» i Oslo og snart var han i politiets søkelys for det ene og det andre , tilslutt måtte han sone i fengsel. Senere ble han forelsket i en jente fra sitt hjemland, som også var kommet hit til landet. Hun ble gravid og de fikk et barn, senere kom et barn til. Men da begynte han på sitt «uteliv» igjen og jenta kastet han ut .

Han hadde tre ganger prøvd å ta sitt eget liv, fordi han så ingen lysning i livet sitt. Men hver gang han skulle ta sitt liv, ble han hindret fra sine påfunn og hver gang hørte han et ord at «han skulle ikke forlate ham». Han var ikke kristen, men da han ble sendt ut av landet og så til Danmark for videresending hjem til sitt land, fikk myndighetene der vite at hjemlandet ville ikke ta imot ham. Mens han står der med politiet i Danmark, så hører han en røst som sier : «Les 1 Mosebok kap. 28 og vers 15.»

Han spør da politiet om å få låne en mobil av dem og det fikk han. Han lastet så ned bibelen på sitt språk og så hva som stod i nevnte skriftsted. Han leste ordene høyt for politiet og de returnerte ham til Norge igjen.

En dag traff han på en jente som snakket med ham om Jesus og hun innbød han å bli med på et kristent møte hvor hun gikk. Han ble overrasket at noen ville be han med til møte og han takket ja. På det kveldsmøte talte menighetens pastor og gutten satt bare og måpte. For alt han sa var om han, han måtte ha fått info av jenta som bad han med, men det kunne ikke stemme det heller, for han hadde ikke sagt et ord om sitt liv . Han måtte derfor snakke med pastoren og fikk da bekreftet at han visste ikke noe om gutten.

De bad for gutten til frelse og han tok imot Jesus som sin frelser og herre. Like etterpå kommer en som var «profet» bort til ham og sier at han må kvitte seg med de 120 kg hasj som han har liggende hjemme i skapet. Det hadde en salgsverdi på over 100000 kr. Gutten bare stod og måpte på mannen. Har du vært hjemme hos meg og kikket? spurte han.

Nei, det kunne «profeten» svare nei til, men Herren hadde åpenbart dette for han, der og da. Gutten tenkte og så for seg 100000 kr tapt om han kastet det i søppelet. Men omsider ble han enig, det gamle livet var nå slutt og han kunne begynne et nytt liv med Jesus her i Norge. Kort tid senere fikk han vite at hans eldre søster var nå kommet til Norge og uten å vite om broren. Men et kontaktforum fant fram til hvor broren var og alt ble en glede. Nå har han kommet i fast jobb.

«Får da Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri.» Joh 8,36