«Vi oppfordrer dere, søsken: Vis til rette dem som ikke holder orden på livet sitt, sett mot i de motløse, ta dere av de svake og vær overbærende mot alle.» 1 Tess 5,14

Holder du orden på livet ditt? Hva mener Paulus at vi skal vise dem til rette de som ikke holder orden på livet sitt? Om du lever på verdslig vis 6 dager i uken, for så å være hellig på søndagen, da ville vel ordene til Paulus være på sin plass. Det er sagt at den viktigste årsaken til mismot er at vi mister perspektivet. Jesus som er vår frelser sa til menigheten i Filadelfia i Lille-Asia blant annet : «Jeg vet om dine gjerninger: Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør, og ingen kan lukke den igjen. For du har liten styrke, og har holdt fast på mitt ord og ikke fornektet mitt navn.» Åp 3,8.

Husker fra «minnebok» tiden, da vi skrev «Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad.» Eller «tre ord på snei, glem meg ei!»

Å oppmuntre andre er en god medisin mot mismot, da glemmer en seg selv ved å gi en utstrakt hånd til noen som trenger det. Et løft i retning av Guds godhet og hans verk i denne verden gir nytt mot til oss selv også. Noen mennesker ser negativt på alt, ingenting er oppmuntrende for dem, de er heller ikke interessert i å få oppmuntringer. Hva kan en da gjøre for å sette mot i dem? Jo, da må en be for vedkommende til vår frelser Jesus. For han hører oss før vi ber og han er ikke sen til å svare.

Å være et lys for Jesus i denne verden er som et fyrlys som blinker midt i natten, hvor det røde og grønne viser sektorer for urent farvann, mens hvitt lys viser sektorer for seilbart farvann. Slik også med oss, vi vil at menneskene ikke skal se på oss, men de skal se på «det hvite lyset» som skinner utfra oss kristne. På søndagsskolen sang vi med full røst :

«Dette lille lyset mitt, det skal skinne klart. Skinne klart, skinne klart. – Ikke prøve å blås det ut, for det skal skinne klart. Helt til Jesus henter meg skal det skinne klart, skinne klart.»

Det går imot ukens slutt og vi nærmer oss julen 2016. Mange trenger en oppmuntring i disse dager til å få blikket festet på Jesus, vår frelser, ikke på problemene rundt oss. Ha ei god helg med ordene fra Mesteren:

«Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile!» Matt 11,28.