Utskrift
Kategori: Dagens drypp
Treff: 1823

«For er det et menneske som har gjort sitt arbeid med visdom og kunnskap og dyktighet, så må han likevel gi det fra seg som arv til en som ikke har hatt noe bry med det. Også dette er tomhet og et stort onde.» Fork 2,21

I det gamle testamentet finner vi konger som gjorde alt som var godt i Herrens øyne, men alt det de hadde bygget opp med Guds visdom og kunnskap ble ofte revet bort ved at arvtakerne gjorde alt det som var vondt i Herrens øyne.

Hvorfor er det så viktig å holde landets grenser stengt for fiender som vil trenge seg inn og ta makten over vårt land? Kan Herren bevare et land som holder seg til ham? Ja, hva sier 2 Krøn 20,30? : «Josjafats rike hadde nå fred, fordi hans Gud lot ham få ro på alle kanter.»

Vi synger i vår fedrelandssalme av Elias Blix , «Gud signe vårt dyre fedreland» fra 1890 og i det 6.verset står der:

Gud kan ganske snart "flytte lysestaken" bort fra vår nasjon, pga av frafall , så nå må vi be om nåde og omvende oss fra vår utroskap mot han.

«Husk derfor hva du er falt fra. Omvend deg, og gjør de første gjerninger! Men hvis ikke, så kommer jeg brått over deg og jeg vil flytte din lysestake bort fra sitt sted - hvis du ikke omvender deg.» Åp 2,5