Utskrift
Kategori: Dagens drypp
Treff: 1119

"Jeg har holdt tilbake regnet for dere da det ennå var tre måneder igjen til høsten. Jeg lot det regne over én by, men ikke over en annen. Ett jordstykke fikk regn, og et annet jordstykke tørket bort, fordi det ikke kom regn på det. To og tre byer ravet av sted til én og samme by for å drikke vann, men fikk ikke nok. Men dere har ikke omvendt dere til meg, sier Herren." Amos 4,7-8.

Lokale regnbyger vil vi kalle dagens drypp. Men Gud er allmektig,han kan styre regnet der han vil.
Jeg hørte om en bonde som alltid satte sin lit til Herren i alt sitt arbeid.
Mange ganger hendte det at når familien skulle kjøre inn høyet, så truet store regnbyger i horisonten. Men han far selv var ikke redd for at høyet skulle bli vått, han hadde bedt Gud om at han måtte holde regnet tilbake inntil de hadde fått alt høyet i hus. Tro det eller ei, regnet kom ikke over gården til bonden, før høyet var inne i løa. Naboene fikk regn på sine eiendommer og en kunne tydelig se skille der regnet hadde falt mellom nabogrensene.

Selv har jeg vært opptatt med været i arbeidsforhold. Mange ganger skulle vi ha samlinger ute i det fri og var da avhengig av godt vær. Værmeldingene lovet ofte det motsatte av det vi ønsket, men når dagen kom så hadde værmeldingen rett, det regnet. Men jeg trodde mer på

Guds allmakt enn på værmeldingens folk. Hva skjedde så like før eller mange ganger presis da samlingene begynte? Ja, regnet stanset og mange ufrelste så det og ble undrende. Men noen ganger har regnet kommet og jeg har tenkt : Hva gjorde jeg galt? Svaret ble alltid at Gud ser lenger enn oss, han ser hva som tjener oss til det beste. Vi ser i øyeblikket, Gud ser begynnelsen og slutten på våre behov.

Påsken er over for dette året, men virkningen av hendelsen som fant sted i Jerusalem for snart 2000 år siden, er ikke over.
Jesus seier på Golgata kors over synden, den er "still going". Gud har gitt oss mennesker en nådetid, en tid hvor vi kan få redning av Jesus til å bli med ham i Guds rike. Det er en nådetid, hvor lang den er vet bare Herren, men alle tegn i Skriften tilsier at vi nærmer oss slutten. Israel er som et tidsur i Guds plan og Gud har sagt at jødene skal komme hjem igjen til sitt land, Israel. Det er når Jesus kommer tilbake på Oljeberget, at freden begynner i Midt-Østen, ikke før.

"Men dere har ikke omvendt dere til meg," sier Herren i dagens drypp til sitt folk, jødene, men når Messias kommer skal de vende om og tro på Ham som Messias.

"På den dagen vil jeg søke å ødelegge alle de hedningefolkene som drar opp mot Jerusalem. Herrens folk skal skue opp til ham som de har gjennomstunget." (Sak 12,9)