«For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og ben, og dømmer hjertets tanker og planer. Ingen skapning er skjult for ham. Alt ligger nakent og bart for ham som vi skal stå til regnskap for.»Hebr 4,12-13.

 

En ny uke er begynt, en uke som gir skolefri noen måneder for de som er under utdanning og for de som er lærere til elevene. Dagens tekst omhandler vår frelser og mester, Jesus Kristus, Guds sønn. Mange av elevene som går ut av den vidergående skolen har søkt seg videre på høyskoler, andre på mere praktisk opplæring til høsten.

For de som er troende kristne har store fordeler i valg av framtidsyrke. Hvordan kan du si det? Om du leser teksten for dagen, så oppdager du snart at du er ikke alene om valgene du tar. Jesus som er Ordet, vet om dine tanker og planer for framtiden din. Hva må du da gjøre for å være sikker på hans vilje i din sak? Du må søke ham i lønnkammeret ditt, i bønn til Jesus. Ingen skapning er skjult for Jesus, men de som ikke er født på ny, kan ikke bruke denne kommunikasjonen med Jesus. Kunsten er å være på rette plass til riktig tid.

Husker en sangstrofe som lyder : «Følelsene svinger opp og ned, men gjennom alt er Jesus med.»

Det er alltid en trygg grunn å stå på Klippen Jesus Kristus, særlig når du vet at lever i dag og at han ser din sak. Om det går en tid før du får «svaret» i ditt indre, så vet du at svaret er underveis til deg. Åssen vet du det? Jo, for han sier i sitt Ord, at før du roper, vil Han svare deg. Salme 118, vers 1 gir anvisning på løsningen : Pris Herren, for han er god, for hans miskunn varer til evig tid. Jesus er vår læremester, Han er troens opphavsmann og fullender, pluss at ingen ting er blitt til uten ham.

Er du en som nå leser dette og vet ikke ut eller inn på livet ditt. Kom til meg, sier Jesus, til deg i dag. Ja, enklere kan det ikke bli, for hos ham skal du finne hvile. Det er løfte du får av Jesus! Gi ditt liv til Jesus, så kvitterer han med sitt liv, han døde og oppstod for oss mennesker. Når du gir deg til Jesus, så får du Den Hellige Ånd, som pant tilbake, inntil forløsningsdag da Jesus henter oss hjem til himmelen.

«Jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, blir det lukket opp for.» Luk 11,9-10.