«..og han sprang opp og sto og gikk omkring. Og han fulgte dem inn i templet, hvor han gikk omkring og sprang og lovpriste Gud.» Agj 3,8 

Noen ganger opplever en å få høre ekte gledesrop! Hva er det som får mennesker til å bryte alle hemninger med å lovprise Jesus, Guds sønn ?

–"Halleluja! Jeg har blitt rik, jeg er frelst!" Utbryter en tidligere narkoman på alle stedene han besøker med sin gitar og matpakker og saft.   Han ble frelst og løst fra narkotika for over 30 år siden. Siden den dagen har han gjort livet litt lysere for dem som har det mørkest. For han vet at det er mange som trenger hjelp. De som bor på gata og de som er narkomane trenger at noen viser at de er glad i dem, forklarer mannen med gitar og matpakker. Jeg har ikke diktet opp denne historien, nei, jeg kom over den på nettet fra en avis.

Det å hjelpe andre har ikke «hallelujamannen»  klart å legge fra seg etter 20 år i Frelsesarmeen. Mannen sluttet i Frelsesarmeen fordi han ikke kunne godta at de skulle hjelpe narkotikamisbrukere med å ruse seg. Han kunne ikke hjelpe folk med å komme seg bort fra gata, for så å hjelpe dem med å ruse seg samtidig. Nei, det gikk ikke for en tidligere rusmisbruker .

Når han ble spurt om hva det verste han har opplevd siden han begynte å forkynne Guds ord. Da sier han:

«– Når de slår og spytter, kan det føles ganske ille. Men det betyr egentlig bare at ordene mine rører ved hjertet deres. Jeg reagerte også med vold når noe rørte ved meg da jeg var narkoslave. Det verste er heller når de ikke reagerer i det hele tatt.»

Men når Jesus får satt menneskene fri fra «synd og slaveri», da blir det som en tidligere rusmisbruker sang ut :

«Tenk å få våkna til en ny dag hvor alt er harmoni, du glede deg å si : Jeg er frelst, jeg er fri! Kjenner gleden i mitt hjerte, det er det som gjør meg glad. Det gikk opp for meg en dag at han(Jesus) lever i meg.»

Så just på en videosnutt fra et møte, der en full mann kommer opp til pastoren som taler til forsamlingen. Noen tar tak i mannen og vil dra han ned fra talerstolen, men pastoren sa at skulle synge og fikk de med miksebordet til å sette på musikken. Da mannen får mikrofonen i hånden så setter han i gang for full hals og folket i salen står bare og gaper for Ånden kommer over mannen. Det ble en tårevåt forsamling. Herren satte mannen edru slik jeg så mannen ved avslutningen og folket jublet og gråt. Herren møtte menigheten.

«Det som er lavt i verden, og det som er foraktet, det utvalgte Gud seg, det som ingenting er, for å gjøre det til intet som er noe -» 1 Kor 1,28.